Bijles en Remedial Teaching basisschool

Soms loopt het op school niet lekker. Je kind heeft moeite om mee te komen, begrijpt de stof niet en raakt achter. Geen enkel kind vindt het fijn te merken dat hij iets niet goed kan.
Ik help je kind graag weer op weg met bijles of Remedial Teaching. Wil je meer weten over het verschil tussen bijles en Remedial Teaching?  Lees dan hier verder.

Leren op jouw manier

Samen met je kind zoek ik naar een manier van leren die bij hem past. Door extra uitleg en oefening rekening houdend met zijn leerstijl, gaat je kind vooruit en krijgt het meer vertrouwen in zichzelf.

Vakken en groepen

Ik geef bijles en Remedial Teaching aan kinderen uit groep 3 tot en met 8. Bij uitzondering help ik ook kinderen uit groep 2.

Het verschil tussen bijles en Remedial Teaching

Bijles geef ik in een groepje van twee of als privĂ© les. Bijles is extra oefenen met de stof die je kind moeilijk vindt. De stof die op school aan bod komt, wordt herhaald. Je kind krijgt extra uitleg en kan extra oefenen om de stof onder de knie te krijgen. Huiswerk is meestal niet nodig.

Heeft je kind een grotere achterstand opgelopen ten opzichte van de rest van de groep, spreek je eigenlijk niet meer van bijles, maar van Remedial Teaching. Privé les is dan de beste oplossing; je kind werkt aan een vak waar hij veel moeite mee heeft, dan is individuele aandacht fijn.

Remedial Teaching is er op gericht om vanuit de stof die je kind wel beheerst, verder te werken en zijn kennis uit te breiden. Met een toets in de eerste les bepaal ik welke stof je kind beheerst, en waar aan gewerkt moet worden. Voor een goed resultaat is het nodig om ook thuis te oefenen. Ik zorg elke week voor oefeningen die je kind thuis kan doen.